De wijk San Lorenzo 

  

De wijk San Lorenzo  is niet zo bekend bij de meeste en zal in je gids over Rome ook niet meteen van de eerste pagina's afspatten maar als je zoekt naar een plek met een typisch Romeinse sfeer dan komt de studentenwijk San Lorenzo zeker in aanmerking.Vanuit het centrum van Rome bevindt San Lorenzo zich aan de andere kant van Stazione Termini, het centrale treinstation. De wijk is vrij klein met ongeveer 10.000 inwoners en er zijn vele Romeinse Trattoria's, chique wijnbars en restaurants te vinden, voor ieder wat wils, maar ook kleine keramiek- en sieradenwinkeltjes.

Het is ook zeker een paradijs voor zoetekauwen. Pasticceria Paci, te vinden in Via dei Marsi 35, heeft een groot aanbod in taarten, koekjes en ander lekkers en ook nog eens voor leuke prijzen.

Een antieke Romeinse chocoladefabriek is te vinden in Via Tiburtina, 135. Hier vindt je chocola in alle denkbaar en niet denkbare combinaties en het is tevens een restaurant (Op zondag gesloten)
Om vanaf San Lorenzo naar het centrum te komen gaat er een bus welke in 20 min in het historische centrum van Rome arriveerd of tram en metro.