Foodtours door Rome


Wat eten ze in Rome, wat zijn de leuke wijken in Rome om te eten en goede restaurants? Vragen welke ik vaak krijg als gids in rome.
Om wat dieper in te kunnen gaan op de eetgewoonten van de Romeinen en het lekkere eten ook daadwerkelijk te proeven is de food tour ontstaan. Het is mogelijk verschillende wijken in Rome te verkennen en hun culinaire hotspots uit te proberen genietend van de zo kenmerkende gezellige sfeer en de romeinse vriendelijkheid en gastvrijheid. De nederlandse gids neemt je graag mee op deze 2 uur tour en verteld hoe belangrijk eten is voor de italianen en de verhalen achter een aantal klassiekers in de italiaanse en romeinse keuken.

De 3 leukste wijken van Rome:

Food tour door Monti.
Dankzij zijn ideale ligging is Monti tegenwoordig de ideale plek gelegen om de hoek van het Colosseum en Forum Romanum om je onder te dompelen in de Romeinse sfeer. De wijk is nog steeds heel karakteristiek met z'n smalle steegjes, kleine pleintjes en gemoedelijke sfeer. Monti betekent letterlijk ''bergen'' in het Italiaans vanwege de hoogteverschillen veroorzaakt door delen van heuvels zoals het Esquilijn en het Viminaal welke er gelegen zijn. De aantrekkelijkste straten zijn: de Via Leonina, de Via Urbana, de Via del Boschetto en de Via Degli Zingari. In deze straten en in de directe omgeving vind je onder meer kledingboetiekjes, antiekwinkels en veel handwerk maar vooral de Romeinse streetfood.

Naast de lekkere hapjes en een drankje komen we ook langs de volgende historische bezienswaardigheden tijdens de tour:
Mooi uitzicht op het Colosseum
Park Monte Oppio
Badhuis van Trajanus
Kerk van de heilige Petrus in ketenen met een meesterwerk van Michelangelo

Foodtour door Testaccio
Testaccio is een wijk in opkomst waar de traditionele keuken van Rome ontstaan is dankzij het slachthuis waar restvlees door de arbeiders naar omliggende restaurantjes werd gebracht om er een goed gerecht van te maken en deze romeinse gerechten nog steeds heel populair. Het slachthuis is nu veranderd in een cultureel centrum, er is mooie street art te vinden in de wijk en er is een bijzonder verhaal te vertellen over de schervenberg, een berg ontstaan door het op elkaar stapelen van scherven afkomstig van kapot geslagen amforen welke in de keizertijd maar éénmaal mochten worden gebruikt om wijn en olijfolie mee te vervoeren. Ook kent testaccio een heuse piramide en een indrukwekkend protestants kerkhof met een aantal hele bijzondere graftombes, een oase van rust en schoonheid. Om de lekkere hapjes van Testaccio te proeven bezoeken we de markt van Testaccio, veel gezellige marktkramen vol met verse en locale italiaanse producten. 

Naast de lekkere hapjes en een drankje komen we ook langs de volgende historische bezienswaardigheden tijdens de tour:

Piramide
Aureliaanse muur
Protestantse begraafplaats
Schervenberg
Markt van Testaccio

Food tour Trastevere
In deze schilderachtige wijk komt het leven 's ochtends langzaam op gang maar in de namiddag wordt Trastevere goed wakker en bruist het van activiteit. Kenmerkend voor de wijk zijn de middeleeuwse straatjes, sfeervolle pleinen en gezellige terrassen. Een aantal indrukwekkende kerken sieren de wijk en komen dus ook even aanbod tijdens de tour. Trastevere kenmerkt zich ook met z'n velen botteghe storiche oftewel historische winkels, een bijna dagelijkse markt met verse etenswaren in Piazza di San Cosimato,de vele restaurants en barretjes waar in de avond veel mensen op afkomen, de mooiste straatjes en het beste ijs van Rome. 

Naast de lekkere hapjes en een drankje komen we ook langs de volgende historische bezienswaardigheden tijdens de tour:
Joodse wijk
Tibereiland
San Francesco a Ripa
Santa Maria in Trastvere
Stadspoort Settimiana

Wanneer
Maandag en Woensdag van 17.15 tot 19.30 uur
Vrijdag en Zaterdag van 16.15 tot 18.30 uur 

Kosten
55 euro p.p. (min 2 personen)
50 euro p.p. (bij 3 personen)
45 euro p.p. (bij 4 personen)
40 euro p.p. (bij 5 of meer personen)

De prijzen zijn incl 3 proeverijen.

Foodtour