Groepstour Colosseum

Colosseum bezoeken?

Het colosseum bezoeken is dat aan te raden? wordt mij vaak gevraagd. Het antwoord is absoluut! Het is waar dat het colosseum van buitenaf gezien ook al indrukwekkend is en dat er nog zoveel meer te zien is in Rome maar pas als je binnen in het colosseum bent ga je je realiseren hoe immens groot en imposant het colosseum was en nog steeds is. 

Gladiatoren

We kruipen in de huid van de gladiatoren, de helden van het colosseum, om goed te begrijpen hoe ze er uit zagen, waar ze getraind werden en hoe de gladiatoren gevechten georganiseerd werden. Ook gaan we dieper in op de bouw van het colosseum, de bouwtechnieken en materialen die daarvoor gebruikt werden en het ondergrondse gangenstelsel (catacomben) van het colosseum.  

Forum Romanum

Inclusief in de kaartjes voor het colosseum zit ook een bezoek aan het forum romanum en deze geeft een heel goed beeld hoe Rome zich heeft ontwikkeld van dorpje naar wereldstad te beginnen met de legende van Romules en Remus.  Het senaatsgebouw van Rome was hier te vinden en de romeinse tempels. Het was de centrale ontmoetingsplek waar zowel de romeinse burgers, de senatoren als de romeinse keizers te vinden waren.  

Nederlandse gids

Deze colosseum tour in het nederlands is in groepsverband (max. 25 personen) en brengt het colosseum tot leven en maakt het boeiend voor alle leeftijden. De tour begint met een wandeling door het kloppende hart van het antieke Rome, het Forum Romanum en sluiten af met het Colosseum en zijn boeiende verhalen.

Voor de rondleiding ontmoet je de nederlandse gids aan de via dei Fori Imperiali, tegenover de ingang van het forum romanum. De tickets worden geregeld door de gids.

Informatie Rondleiding

Wanneer
Woensdag, Vrijdag en Zondag om 9.30 uur of 14.00 uur

Gids
Nederlandstalig

Duur
2,5 uur

Kosten
Volwassenen: 59€ incl entreekaart geboekt door de gids
Kinderen (6-18jr): 38,50 € incl entreekaart geboekt door de gids

De Romapass kan niet gebruikt worden in combinatie met deze tour
Eerste zondag van de maand geen tour

Groepstour Colosseum en Forum Romanum