Groepstour Vaticaan

Vaticaanstad

Een bezoek aan de kleinste staat ter wereld, het Vaticaan, is een unieke ervaring. Een interessante reis door meer dan 20 eeuwen geschiedenis. Van de Sint-Pietersbasiliek tot de Vaticaanse tuinen, van het Vaticaan Museum tot de Sixtijnse kapel, allemaal gelegen in Vaticaanstad. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier niet om één museum, maar meerdere musea die samen de Vaticaanse Musea vormen en zijn opgenomen in de lijst van de belangrijkste musea ter wereld en is de meest populaire van Rome. Dit dankzij de enorme collectie van kunstschatten uit de Romeinse en Egyptische oudheid in de loop der tijd verzameld door de verschillende pausen maar vooral vanwege de Sixtijnse kapel welke in het museum ligt. 

Sixtijnse kapel

Wist je dat Michelangelo één van de beroemste renaissance kunstenaars ter wereld bijna 10 jaar van zijn leven aan de Sixtijnse kapel heeft gewijd.  De wachtrijen kunnen heel lang zijn dus is het zeker aan te raden entreekaarten van te voren te boeken en in deze vreemde tijd van het coronavirus het verplicht is van te voren te reserveren. De Vaticaanse musea zijn overweldigend groot is en daarom is het geen overbodige luxe op pad te gaan met een nederlandse gids om je de meest adembenemende en de meest interessante kunstwerken te laten zien en te laten ervaren met bijzondere verhalen. De gids boekt de entreekaarten en neemt deze mee op de dag van de tour en regelt ook oormicrofoontje bij meer dan 8 personen zodat de gids voor iedereen goed te volgen is.

Wat krijg je te zien tijdens de rondleiding

Deze groepsrondleiding (max 25 personen) start bij de ingang van de Vaticaanse musea en de tour gaat eerst door de Vaticaanse musea met o.a. de Laocoongroep, de zaal met de dieren, de musen, de ronde zaal met het bad van Nero, Wandtapijten, Geografische kaarten (zie de foto hierboven) en de Sixtijnse kapel met aansluitend een bezoek aan de indrukwekkende Sint-Pietersbasiliek. Het symbool van Vaticaanstad, de grootste kerk ter wereld en bevat een aantal kunstschatten van onschatbare waarde zoals de Pietà van Michelangelo (beschouwd als één van de meest kostbare marmeren beelden ter wereld), het bronzen beeld van Petrus en het bronzen hoofdaltaar van Bernini. De tour eindigt op het Sint-Pietersplein vanwaar je mooi zicht hebt op de 115 meter brede gevel van de kerk met de grote 'Cupolone' erop en zoek naar het centrale raam vanwaar de paus de boodschap van goede wensen urbi et orbi ("aan de stad en aan de wereld") uitspreekt. 

Skip the line tickets en Nederlandse gids

Wanneer
Dinsdag, Donderdag en Zaterdag om 13.30 uur

Gids
Nederlandstalig

Duur
3 uur

Kosten
Volwassenen: 61,50 euro incl entreekaart door de gids geboekt
Kinderen (6-18 jr): 48 euro incl entreekaart door de gids geboekt

Groepstour Vaticaan