Hieronder meer informatie over:

Rome van Dichtbij in de pers

Bezoekerstips

Handige links

De markten in Rome

Terugkerende evenementen in Rome


Rome van Dichtbij in de pers

Anouk/Rome van Dichtbij in een uitzending van Campinglife op 25 januari 2014

Waar moet je beginnen? Het Colosseum, Via Appia, Vaticaanstad, de Sixtijnse Kapel, Villa Borghese, de Spaanse trappen, het Pantheon of Forum Romanum! Er zijn teveel mooie en bijzondere hotspots in Rome. Je moet hier dan ook meer dan een paar dagen vertoeven, wil je alles hebben gezien. Een fietstocht is dan ideaal, want in een relatief korte tijd, kun je heel veel van deze prachtige, oude stad zien!
Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dit te doen. Je kunt zelf een fiets huren, een goede kaart meenemen en kijken waar je terecht komt. Of je kunt een tour met een (Nederlandse) gids doen. Dit kan bijvoorbeeld bij Rome van Dichtbij. Deze tours worden het hele jaar door aangeboden en de maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

Je kan het soort tour dat je wil maken uitkiezen. Wil je door het oude centrum? Of wil je de antieke Appia tour maken, een tocht met prachtige panorama’s over de stad of een tour speciaal voor met de kinderen? Het kan allemaal.

Het is hier trouwens ook mogelijk om fietsen te huren. Het is vooral in het hoogseizoen wel handig de fietsen vooraf te reserveren. Prijzen variëren van 15 euro voor een dag en 38 euro voor drie dagen. Prijzen zijn inclusief fietshelmen en sloten.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Anouk/Rome van Dichtbij is een artikel verschenen in het Alphen CC op 28 januari 2012

Klik op onderstaande PDF file om meer te weten te komen hoe Rome van Dichtbij is ontstaan

artikel.PDF (178340)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bezoekerstip

Een bezoek aan de Domus Romane.
Opgravingen van twee Romeinse huizen uit de keizertijd van Rome zijn te bezichtigen middels een interactieve reconstructie.
Als bezoeker zie je muren, verblijven, decoraties, keukens en meubels weer tot leven komen, alsof je zelf in de villa staat.
Je loopt over een glazen vloer waaronder je de opgravingen heel goed kan waarnemen.
Onder de resten van de twee Romeinse villa's zijn o.a. een gedeelte van verschillende baden te zien, verscheidene allerdaagse voorwerpen, schitterende mozaiekvloeren, muurschilderingen en marmeren vloeren.
Er wordt een goed beeld geschetst hoe de rijkere Romeinen hun dagen doorbrachten en hoe hun huizen eruit zagen.
Ook de lokatie waar de resten zijn gevonden wordt onder de loep genomen. Het lag namelijk vlakbij het kloppende hart van Rome, het Forum Romanum en de keizerlijke fora.
De opgravingen liggen onder het 'Palazzo Valentini', gebouwd eind 1500 op initiatief van een kardinaal. In 1827 wordt het gekocht door een bankier, genaamd Vincenzo Valentini waar het palazzo ook zijn naam aan dankt. Vanaf 1873 is het in gebruik door de Provincie van Rome.
De opgravingen zijn geopend van woensdag tot maandag van 9,30 alle 17,00 uur. Een paar keer per dag gaat er een Engelstalige rondleiding.
Voor de exacte tijden raadpleeg de volgende link: https://www.palazzovalentini.it/index.php?lang=eng
Het is aan te raden om de kaarten van te voren te reserveren.
Gesloten: op dinsdag, op 25 dicember, 1 januari en 1 mei.
Ook is het gesloten van 13 januari t/m 28 januari 2014 ivm werkzaamheden.
Het bezoek duurt ong 1,5 uur.
De Domus Romane bevinden zich links nadat u de hoofdingang van het provinciehuis binnen bent gegaan. Er staan bewakers bij de ingang en aan hun kunt u aangeven dat u voor de Domus Romane komt. Het kan gebeuren dat u wordt gevraagd zich te legitimeren.
De kosten van een entreebewijs zijn 9,50 euro of 11,50 euro afhankelijk van de entreetijd.
Korting wordt er gegeven voor bezoekers tussen de 6 e 25 jaar en voor 65+.
Het is gratis voor kinderen onder de 6 jaar en mensen met een handicap met begeleiding.
Het adres waar de Domus Romane zich bevinden is in via IV Novembre, 119/A, vlakbij Piazza venezia.Meer weergeven

Le Domus Romane di Palazzo Valentini


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Handige Links:

Parkeren bij het vliegveld neem een kijkje op deze site:

https://www.vliegenenparkeren.nl/

Voordelig parkeren Brussel Airport

https://www.vliegenenparkeren.be/parking-zaventem

Het laatste nieuws uit Rome:

https://romenieuws.wordpress.com/

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Markten

Antiek, kunstvoorwerpen, nieuwe en tweedehands kleding, schoenen, cd's en vele andere objecten zijn te vinden op de markten die op zaterdag en zondag een aantal van de meest bezochte straten
en pleinen van Rome bezetten.

Porta Portese
Viale Trastevere, bereikbaar met tram 3.
Porta Portese is de meest beroemste en grootste markt van Rome en dankt zijn naam aan de poort die de toegang vormt tot de markt.
U vindt er meer dan 1.000 verschillende kramen van antieke meubelen tot postzegels, keukengereedschap, kleding etc.
Normaal gesproken is het erg druk en het is dan ook aanteraden niet te laat te gaan.
Porta Portese wordt elke zondag van 7.30 tot 14.00 gehouden in de Viale Trastevere, bereikbaar met tram 3.
www.portaportesemarket.it

Mercato Monti
Wat begon als een markt waar winkels uit de buurt hun oude artikelen verkochten is uitgegroeid tot een van de populaire weekendmarkten in Rome. Het is zoals de naam al doet vermoeden gelegen in de hippe wijk Monti.
Op de markt vind je veel kleding. Vintage en zelfs designerkleding, sieraden en schoenen, servies en andere hebbedingen.
Inmiddels zijn het niet meer overgebleven artikelen uit de omliggende winkels wat tegen een aantrekkelijk prijsje wordt verkocht. Artikelen worden met zorg geselecteerd en stijlvol en hip.
Van september t/m juni op zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Check voor je bezoek de facebookpagina facebook.com/MercatoMonti
Adres: Via Leonina 46, Rome
Website: www.mercatomonti.com

Campo di Fiori
Piazza Campo de' Fiori
Maandag t/m zaterdag van 7.00 - 13.00u.
Lokaal een zeer populaire markt en terecht!
Campo di Fiori is namelijk een typische openluchtmarkt waar, ondanks de horden toeristen die de
markt aandoen, nog die authentieke marktsfeer hangt met roepende marktlieden. Campo de Fiori is de bekendste markt in Rome die van
maandag t/m zaterdag plaatsvindt op Campo de Fiori. Je vindt er voornamelijk etenswaren en bloemen. Ook vind je hier ook de typisch
Italiaanse waar als Artisjok en Siciliaanse Cherrytomaatjes.

Mercato Delle Stampe
Largo della Fontanella di Borghese
Maandag t/m zaterdag van 7.00 - 13.00u.
Hou je van vintage? Dan ben je bij Mercato Delle Stampe helemaal aan het goede adres. Vrijwel alles wat hier in de kraampjes wordt verkocht stamt uit de jaren '80 of eerder. Fans van oude boeken en prenten, platen en curiosa kunnen hier hun hart ophalen. Ook vind je hier hippe tweedehandskleding uit de jaren 50 tot de jaren 80, voor erg leuke prijzen. Kunst en kitsch, dubieus en design liggen op deze stijlvolgevulde markt dicht bij elkaar.

Mercato di Piazza di San Cosimato
Piazza di San Cosimato
Maandag t/m zaterdag van 7.00 - 13.00u.
Mercato di Piazza di San Cosimato is een traditionele markt in de leuke wijk Trastevere. Je vindt hier een uitgebreid aanbod groenten, fruit en delicatessen van hoge kwaliteit. Op deze typisch Italiaanse markt heb je ook een enorme keuze aan bloemen en huishoudelijke artikelen. Deze markt moet je zeker bezoeken als je de bijzondere sfeer van de wijk Trastevere wilt proeven.

Mercato Testaccio
Piazza Testaccio
Maandag t/m zaterdag van 7.30 - 13.30u.
De intieme overdekte markt op Piazza Testaccio is misschien wel de meest authentieke onder de Romeinse markten. Het is al een cultureel spectakel om hier rond te wandelen! De markt in deze volkse buurt is een wirwar van metalen kramen waar je vers fruit, groenten, kruiden, vis en vlees van topkwaliteit vindt. Rond de middag is de markt al zo goed als verlaten, dus kom op tijd! Zaterdag is de drukste dag want dan doen ook alle inwoners van Rome hun inkopen.

Ponte Milvio
Piazzale di Ponte Milvio
Maandag t/m zaterdag van 6.00 - 13.30u.
Op het noordelijke punt van de Via Flaminia vind je de typisch Italiaanse markt Ponte Milvio. Op deze gezellige en grote markt vind je een groot aanbod verse vis, zeevruchten en aanverwante producten. Hier staat de markt dan ook bekend om. Naast het ruime aanbod verse vis kun je op Ponte Milvio ook terecht voor verse groenten, fruit en andere Italiaanse lekkernijen. De inwoners van Rome zijn dol op deze markt en na een bezoekje zul je snel ontdekken waarom.

Markt van via Sannio
Via Sannio, in de buurt van San Giovanni in Laterano
Maandag t/m zaterdag van 9.00 - 13.00u.
De Markt Via Sannio ontleent zijn naam aan de straat waar de markt zich bevindt en je vindt er kleding, meestal tweedehands, bazaar, kostuums, juwelen en stoffen.Je kunt hier ook terecht voor andere snuisterijen, van keukengerei tot boeken en cd's. Het centrum van de markt is overdekt en in de omliggende straten bevinden zich nog enkele kraampjes die bij de markt horen.

De Antiekmarkt Ponte Milvio
Piazzale di Ponte Milvio
Deze markt wordt gehouden op de 2e en 4e zondag van de maand. De kunstnijverheidmarkt vind plaats op de 3de zondag van de maand.
De openingtijden zijn van 9.00 tot 18.00.

De Antiekmarkt op Piazza Verdi
Piazza Giuseppe Verdi
Deze markt is op de 4e zondag van de maand en wordt gehouden van 9:00 tot zonsondergang

De Antiekmarkt Borghetto Flaminio
Piazza della Marina 32
Deze markt is één van de meest bekende onder de antieke markten. Alle zondagen (gesloten in augustus) van 10,00 tot 19,00.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Terugkerende Evenementen in Rome

Elke zondag

De vlooienmarkt Porta Portese in de wijk TrastevereJuli en Augustus

Markt met kraampjes en eetgelegenheden op de oever van de Tiber.

Mei

Internationaal tennistoernooi

Mei

Internationaal Springconcours

Februari

Carnaval op Piazza del Popolo

Juni en Juli

Openluchtconcerten bij het Theater van Marcellus

19 mei

Pinksterzondag: bijzondere dienst in het Pantheon waarbij er aan het einde van de kerkdienst rozenblaadjes vanaf de oculus (opening in de koepel) naar beneden dwarrelen.

8 december

Onbevlekte ontvangenis van Maria: processie van de paus vanaf de Sint-Pieter naar de Spaanse trappen waar er een krans bij het mariabeeld op de zuil wordt gelegd. 

December

Kerstmarkt op Piazza Navona

Juli

Openlucht opera concerten bij het badhuis van Caracalla

5 agosto

Sneeuw bij de basiliek Santa Maria Maggiore

Zomermaanden

bijzondere wekelijkse avondopening bij het Colosseum en de Vaticaanse musea

Juni en Juli

Engels theater gezelschap geeft gratis voorstellingen bij het Forum Romanum (fooi wel gewenst)

 

Klassieke concerten in de kerk van ponte st.angelo

    

Goede vrijdag: nagedachtenis van de kruistocht van Jezus bij het Colosseum

2 juni

Viering van de Republiek van Italie: optocht van verschillende politie- en militaire eenheden over de via dei Fori Imperiali

Eind Juli/begin augustus

Festa de' Noantri Trastevere

November

Schildersmarkt in via Margutta

Van Ma t/m Za / 7.30 - 14.00 

Via Sannio, kleine vlooienmarkt

Maart

Marathon Rome

    

    

 December

Het Luciafeest in Piazza di Pietra. Hiermee wordt de naamdag van Sint Lucia gevierd in Zweden. In Zweden markeert het Luciafeest nu het begin van de kerstperiode.

 


 

 


 

Contact

Rome van Dichtbij

(0039) 320 1605894

© 2012 Alle rechten voorbehouden.

Mogelijk gemaakt door Webnode