Markten

Antiek, kunstvoorwerpen, nieuwe en tweedehands kleding, schoenen, cd's en vele andere objecten zijn te vinden op de markten die op zaterdag en zondag een aantal van de meest bezochte straten
en pleinen van Rome bezetten.

Porta Portese
Viale Trastevere, bereikbaar met tram 3.
Porta Portese is de meest beroemste en grootste markt van Rome en dankt zijn naam aan de poort die de toegang vormt tot de markt.
U vindt er meer dan 1.000 verschillende kramen van antieke meubelen tot postzegels, keukengereedschap, kleding etc.
Normaal gesproken is het erg druk en het is dan ook aanteraden niet te laat te gaan.
Porta Portese wordt elke zondag van 7.30 tot 14.00 gehouden in de Viale Trastevere, bereikbaar met tram 3.
www.portaportesemarket.it

Mercato Monti
Wat begon als een markt waar winkels uit de buurt hun oude artikelen verkochten is uitgegroeid tot een van de populaire weekendmarkten in Rome. Het is zoals de naam al doet vermoeden gelegen in de hippe wijk Monti.
Op de markt vind je veel kleding. Vintage en zelfs designerkleding, sieraden en schoenen, servies en andere hebbedingen.
Inmiddels zijn het niet meer overgebleven artikelen uit de omliggende winkels wat tegen een aantrekkelijk prijsje wordt verkocht. Artikelen worden met zorg geselecteerd en stijlvol en hip.
Van september t/m juni op zaterdag en zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Check voor je bezoek de facebookpagina facebook.com/MercatoMonti
Adres: Via Leonina 46, Rome
Website: www.mercatomonti.com

Campo di Fiori
Piazza Campo de' Fiori
Maandag t/m zaterdag van 7.00 - 13.00u.
Lokaal een zeer populaire markt en terecht!
Campo di Fiori is namelijk een typische openluchtmarkt waar, ondanks de horden toeristen die de
markt aandoen, nog die authentieke marktsfeer hangt met roepende marktlieden. Campo de Fiori is de bekendste markt in Rome die van
maandag t/m zaterdag plaatsvindt op Campo de Fiori. Je vindt er voornamelijk etenswaren en bloemen. Ook vind je hier ook de typisch
Italiaanse waar als Artisjok en Siciliaanse Cherrytomaatjes.

Mercato Delle Stampe
Largo della Fontanella di Borghese
Maandag t/m zaterdag van 7.00 - 13.00u.
Hou je van vintage? Dan ben je bij Mercato Delle Stampe helemaal aan het goede adres. Vrijwel alles wat hier in de kraampjes wordt verkocht stamt uit de jaren '80 of eerder. Fans van oude boeken en prenten, platen en curiosa kunnen hier hun hart ophalen. Ook vind je hier hippe tweedehandskleding uit de jaren 50 tot de jaren 80, voor erg leuke prijzen. Kunst en kitsch, dubieus en design liggen op deze stijlvolgevulde markt dicht bij elkaar.

Mercato di Piazza di San Cosimato
Piazza di San Cosimato
Maandag t/m zaterdag van 7.00 - 13.00u.
Mercato di Piazza di San Cosimato is een traditionele markt in de leuke wijk Trastevere. Je vindt hier een uitgebreid aanbod groenten, fruit en delicatessen van hoge kwaliteit. Op deze typisch Italiaanse markt heb je ook een enorme keuze aan bloemen en huishoudelijke artikelen. Deze markt moet je zeker bezoeken als je de bijzondere sfeer van de wijk Trastevere wilt proeven.

Mercato Testaccio
Piazza Testaccio
Maandag t/m zaterdag van 7.30 - 13.30u.
De intieme overdekte markt op Piazza Testaccio is misschien wel de meest authentieke onder de Romeinse markten. Het is al een cultureel spectakel om hier rond te wandelen! De markt in deze volkse buurt is een wirwar van metalen kramen waar je vers fruit, groenten, kruiden, vis en vlees van topkwaliteit vindt. Rond de middag is de markt al zo goed als verlaten, dus kom op tijd! Zaterdag is de drukste dag want dan doen ook alle inwoners van Rome hun inkopen.

Ponte Milvio
Piazzale di Ponte Milvio
Maandag t/m zaterdag van 6.00 - 13.30u.
Op het noordelijke punt van de Via Flaminia vind je de typisch Italiaanse markt Ponte Milvio. Op deze gezellige en grote markt vind je een groot aanbod verse vis, zeevruchten en aanverwante producten. Hier staat de markt dan ook bekend om. Naast het ruime aanbod verse vis kun je op Ponte Milvio ook terecht voor verse groenten, fruit en andere Italiaanse lekkernijen. De inwoners van Rome zijn dol op deze markt en na een bezoekje zul je snel ontdekken waarom.

Markt van via Sannio
Via Sannio, in de buurt van San Giovanni in Laterano
Maandag t/m zaterdag van 9.00 - 13.00u.
De Markt Via Sannio ontleent zijn naam aan de straat waar de markt zich bevindt en je vindt er kleding, meestal tweedehands, bazaar, kostuums, juwelen en stoffen.Je kunt hier ook terecht voor andere snuisterijen, van keukengerei tot boeken en cd's. Het centrum van de markt is overdekt en in de omliggende straten bevinden zich nog enkele kraampjes die bij de markt horen.

De Antiekmarkt Ponte Milvio
Piazzale di Ponte Milvio
Deze markt wordt gehouden op de 2e en 4e zondag van de maand. De kunstnijverheidmarkt vind plaats op de 3de zondag van de maand.
De openingtijden zijn van 9.00 tot 18.00.

De Antiekmarkt op Piazza Verdi
Piazza Giuseppe Verdi
Deze markt is op de 4e zondag van de maand en wordt gehouden van 9:00 tot zonsondergang

De Antiekmarkt Borghetto Flaminio
Piazza della Marina 32
Deze markt is één van de meest bekende onder de antieke markten. Alle zondagen (gesloten in augustus) van 10,00 tot 19,00.