Colosseum & Forum Romanum
Privétour

Rome van Dichtbij organiseert tours van 2 uur met Nederlandse gids door het Colosseum en het Forum Romanum privé of in klein groepsverband (max 8 personen), ook geschikt voor kinderen en geeft een hele levendige inkijk in de romeinse oudheid en geschiedenis.
Kaartjes worden gereserveerd door de gids om wachtrijen te voorkomen. 

Het colosseum bezoeken is dat aan te raden? wordt mij vaak gevraagd. Het antwoord is absoluut! Het is waar dat het colosseum van buitenaf gezien ook al indrukwekkend is en dat er nog zoveel meer te zien is in Rome maar pas als je binnen in het colosseum bent ga je je realiseren hoe immens groot en imposant het colosseum was en nog steeds is. 

We kruipen in de huid van de gladiatoren, de helden van het colosseum, om goed te begrijpen hoe ze er uit zagen, waar ze getraind werden en hoe de gladiatoren gevechten georganiseerd werden. Ook gaan we dieper in op de bouw van het colosseum, de bouwtechnieken en materialen die daarvoor gebruikt werden en het ondergrondse gangenstelsel (catacomben) van het colosseum.  

Inclusief in de kaartjes voor het colosseum zit ook een bezoek aan het forum romanum en deze geeft een heel goed beeld hoe Rome zich heeft ontwikkeld van dorpje naar wereldstad te beginnen met de legende van Romules en Remus.  Het senaatsgebouw van Rome was hier te vinden en de romeinse tempels. Het was de centrale ontmoetingsplek waar zowel de romeinse burgers, de senatoren als de romeinse keizers te vinden waren.  

Deze colosseum tour in het nederlands is in privéverband en brengt het colosseum tot leven en maakt het boeiend voor alle leeftijden.

Voor de rondleiding ontmoet je de nederlandse gids bij de entree van het colosseum en de tickets voor het colosseum en het forum romanum worden geregeld door Rome van Dichtbij.

Duur
2 / 2,5 uur

Wanneer
Op aanvraag, afhankelijk van beschikbaarheid kaartjes en gids

Kosten
Prijs per persoon: 35 € (excl entreekaart van 18 € welke door de gids gereserveerd worden, kinderen 4€) bij een minimum van 4 personen.
Bij 3 personen kan de tour doorgaan met een toeslag van 10 euro p.p.
Bij 2 personen wordt de prijs 55 € p.p. excl entreekaart.
Vanaf 6 personen is er een korting mogelijk.

Tarief tickets Colosseum en Forum Romanum
0 - 17 jaar: 2€ + 2€ reserveringskosten (mits identiteitskaart)
18 - 24 jaar: 4€ + 2€ reserveringskosten (mits identiteitskaart)
Volwassenen: 16€ + 2€ reserveringskosten 
Houders van Romapass: gratis

Colosseum en Forum Romanum Privétour