Privétour Vaticaan

Privérondleiding Vaticaanse Musea / St.Pietersbasiliek

Vaticaanstad

Een bezoek aan de kleinste staat ter wereld, het Vaticaan, is een unieke ervaring. Een interessante reis door meer dan 20 eeuwen geschiedenis. Van de Sint-Pietersbasiliek tot de Vaticaanse tuinen, van het Vaticaan Museum tot de Sixtijnse kapel, allemaal gelegen in Vaticaanstad. 

De Vaticaanse musea

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier niet om één museum, maar meerdere musea die samen de Vaticaanse Musea vormen en zijn opgenomen in de lijst van de belangrijkste musea ter wereld en is de meest populaire van Rome. Dit dankzij de enorme collectie van kunstschatten uit de Romeinse en Egyptische oudheid in de loop der tijd verzameld door de verschillende pausen maar vooral vanwege de Sixtijnse kapel welke in het museum ligt. 

De Sixtijnse kapel van Michelangelo

Wist je dat Michelangelo één van de beroemste renaissance kunstenaars ter wereld bijna 10 jaar van zijn leven aan de Sixtijnse kapel heeft gewijd.  De wachtrijen kunnen heel lang zijn dus is het zeker aan te raden entreekaarten van te voren te boeken en in deze vreemde tijd van het coronavirus het verplicht is van te voren te reserveren.

Nederlandse gids, geen overbodige luxe

De Vaticaanse musea zijn overweldigend groot is en daarom is het geen overbodige luxe op pad te gaan met een nederlandse gids om je de meest adembenemende en de meest interessante kunstwerken te laten zien en te laten ervaren met bijzondere verhalen. De gids boekt de entreekaarten en neemt deze mee op de dag van de tour en regelt ook oormicrofoontjes als dit gewenst is.
De tour start bij de Vaticaanse musea, komt door de Sixtijnse kapel en de eindigt in de Sint-Pietersbasiliek en op het Sint-Pietersplein. Wil je ook graag de kamers van Rafael bezoeken dan kan dat met deze privétour.

Overige informatie

Gids
Nederlandstalig

Duur
3 uur

Wanneer
Op aanvraag, afhankelijk van beschikbaarheid kaartjes en gids

Kosten
180 euro excl entreekaarten t/m 10 personen
Vanaf 11 personen is de prijs op aanvraag

Prijs entreekaarten Vaticaanse Musea
Volwassenen: 21€
Kinderen (6-18jr): 12€

Privétour Vaticaan