Tours in Rome in Covid tijd

We hebben 2020 achter ons gelaten en kijken vooruit naar het voorjaar waarin hoop ik weer gereisd kan worden.
In deze onzekere tijden worden er tijdelijk geen annuleringskosten in rekening gebracht voor geboekte tours.
 

Rome Februari 2021 update

De sfeer is gemoedelijk op straat, bars en restaurants zijn open en de mondkapjes plicht zowel binnen als buiten werkt.
Op dit moment zijn de musea door de weeks geopend. Bij veel musea is een reservering verplicht.
 

Musea in Rome

Als je naar Rome komt en je een museum wilt bezoeken dan zal het nodig zijn van te voren een reservering te maken. Er mogen veel minder mensen tegelijkertijd naar binnen en het kan dus zijn dat de tickets niet zo makkelijk te vinden zijn voor de populairdere monumenten van Rome maar gelukkig heeft Rome nog zoveel meer te bieden. Neem bijvoorbeeld de Villa Farnesina, gelegen in Trastevere, een schitterende villa gebouwd door de Farneser familie net schitterende tuin. Hier bevinden zeer mooie fresco's van de schilder Rafael, dezelfde Rafael voor wie veel mensen naar de Vaticaanse musea gaan en toevallig dit jaar ook in het teken staat van deze schilder uit de 16e eeuw, gestorven 500 jaar geleden op 37 jarige leeftijd in Rome.
Palazzo Massimo is ook een museum wat eigenlijk vrij weinig bezocht wordt maar de "Casa di Livia", een schitterende geschilderde tuin een meesterwerk is uit de 1e eeuw v.Chr en in combinatie met herzelfde ticket kan je het nabijgelegen badhuis van Diocletianus bezoeken met een mooie binnentuin en leuk om 3D brillen te huren, kinderen vinden het geweldig. 

 

Tours in de buitenlucht, anti Covid

Een heel goed alternatief, wat trouwens al heel geliefd was voor covid, zijn de fietstours met Nederlandse gids. met gepaste afstand zowel privé- als in groepsverband door Rome worden gefietst om de highlights of de minder bekende plekjes van Rome te ontdekken.Het voordeel van Rome is dat het een indrukwekkend groot openlucht museum is en met de voorzorgsmaatregelen genomen door de nationale en lokale instanties ook in deze lastige periode een waardevolle optie is voor je komende stedentrip.