Colosseum & Forum Romanum bezoeken met Nederlandse gids 

Een stukje geschiedenis van het Colosseum

De bouw van het Flavische amfitheater, beter bekend als het Colosseum, begon rond het jaar 71 n.Chr onder keizer Vespasianus. Het Colosseum werd gebouwd in een vallei, na het drogen van een klein meer dat keizer Nero gebruikte voor zijn villa de Domus Aurea. Keizer Titus, de zoon van Vespianus, huldigde het Colosseum in in het jaar 80.
Het Colosseum is het grootste Romeinse amfitheater met een elliptische constructie van 188 meter lang, 156 meter breed en 57 meter hoog. Het is gemaakt van baksteen en bedekt met travertijn en is opgedeeld in vijf niveaus met een capaciteit van meer dan 50.000 mensen. 

Het Colosseum is het symbool van Rome en wordt beschouwd als één van de zeven wereldwonderen. Het is een historische en archeologische schat en weerspiegeld de grootsheid van het Romeinse rijk. Volgens een schatting van het Ministerie van Cultuur ontvangt het Flavische amfitheater 6 miljoen bezoekers per jaar en staat het op de eerste plaats van de meest bezochte monumenten in Italië.

 

Forum Romanum en het Palatijn

De vallei van het Forum tussen de zeven heuvels van Rome was in de oudheid een moeras. Vanaf het einde van de 7e eeuw voor Christus na de drooglegging werd het Forum Romanum gebouwd, dat gedurende meer dan een millennium het centrum van het Romeinse openbare leven was. Door de eeuwen heen werden er tempels en gebouwen voor politieke, religieuze en commerciële activiteiten gebouwd. Vanaf de tweede eeuw v.Chr volgden de basilieken, waar er recht werd gesproken.
 

De Palatijn, gelegen tegen het Forum Romanum, is de meest centrale heuvel van Rome en bood onderdak aan de eerste nederzettingen van de stad. Volgens de legende was aan de voet van de heuvel de grot waar de tweeling Romulus en Remus werden gezoogd door een wolvin. Het was geen toeval dat Romulus de Palatijn had gekozen om Rome te stichten. Het was een hoge veilige plek en vanaf hier werd het enige doorwaadbare punt van de Tiber gecontroleerd en het was ook een strategische positie voor handel. Langzaam veranderde het Palatijn in een residentie van de keizers. De eerste was Augustus, die hier werd geboren. De keizers die later kwamen volgden zijn voorbeeld en bouwden hun grandioze woningen op de heuvel,  het hoogste en meest duidelijke symbool van de groeiende macht van Rome.

 

Waarom het Colosseum bezoeken

 

Het colosseum bezoeken is dat aan te raden? wordt mij vaak gevraagd. Het antwoord is absoluut! Het is waar dat het colosseum van buitenaf gezien ook al indrukwekkend is en dat er nog zoveel meer te zien is in Rome maar pas als je binnen in het colosseum bent ga je je realiseren hoe immens groot en imposant het colosseum maar ook het Romeinse rijk was. We kruipen in de huid van de gladiatoren, de helden van het colosseum, om goed te begrijpen hoe ze er uit zagen, waar ze getraind werden en hoe de gladiatoren gevechten en de "naumachia", echte zeeslagen in een arena gevuld met water, georganiseerd werden.Onder de arena van het Colosseum bevonden zich talloze gangen en kamers die werden gebruikt om gladiatoren en woeste dieren te huisvesten die dankzij een reeks liften en toegangshellingen naar het midden van de arena konden worden gebracht. De romeinen een ongekende kennis, durf en technologie hadden ontwikkeld en wij daar nog steeds van kunnen leren. 

 

Nederlandse tour voor alle leeftijden

Deze colosseum tour is in privéverband en brengt het colosseum tot leven en maakt het boeiend voor alle leeftijden.Voor de rondleiding ontmoet je de Nederlandse gids bij de entree van het colosseum en de skip the line tickets voor het colosseum en het forum romanum worden geregeld door Rome van Dichtbij zonder extra kosten.

Prijzen skip the line kaartjes Colosseum, Forum Romanum en het Palatijn

 

Ticket - Colosseum, Forum Romanum, Palatijn

Entree volwassene € 16,00 + € 2,00 reserveringskosten
Gereduceerd € 2,00 voor burgers van de Europese Unie tussen 18 en 25 jaar, op vertoon van een identiteitsbewijs.

De toegang is gratis voor alle burgers die tot de Europese Unie behoren onder de 18 jaar.

Met dit ticket heb je toegang tot het Colosseum (I en II-ring) en het Forum Romanum en Palatijn.

 

Prijzen Tours met Nederlandse gids
Colosseum Forum Romanum Palatijn

Prijs per persoon: 40 € (excl entreekaart volwassene van 18 € welke door de gids gereserveerd worden, kinderen gratis)
bij een minimum van 4 personen.
Bij 3 personen kan de tour doorgaan met een toeslag van 10 euro p.p.
Bij 2 personen wordt de prijs 70 € p.p. excl entreekaart.
Vanaf 6 personen is er een korting mogelijk.

Duur tours

2,5 uur

Wanneer beschikbaar

Op aanvraag, afhankelijk van beschikbaarheid kaartjes en gids