Rondleiding en Pasta maken
De Romeinse keuken
De Romeinse keuken is traditioneel en gebaseerd op authentieke ingrediënten die je een andere kant van Rome laten zien.
In deze tour bezoek je niet alleen Rome maar je proeft haar ook omringd door de gastvrijheid en sympathie van de Romeinen.
Rondleiding met het sleutelgat en de Trastevere wijk
We starten met een mooie wandeling langs het Circus Maximus en nemen het Aventijn mee met de Sinaasappeltuin. Van de Mond der Waarheid steken we het Tibereiland over en lopen Trastevere in richting ons adresje voor de workshop pasta maken met start om 19.00 uur
Workshop Pasta maken
De workshop duurt ongeveer een uur, en je start met het maken van het deeg voor de pasta met verse eieren en bloem. Ondertussen, terwijl het deeg rust, wordt je stap voor stap getoond hoe één van de meest geliefde Romeinse gerechten, de amatriciana of carbonara, in de Romeinse keuken wordt bereidt. Vervolgens rol je het deeg uit met een deegroller en snijd je met de hand of machinaal de tonnarelli of fettuccine. Alles wordt geproefd vergezeld van een glas wijn of bier.
Overige informatie
Wanneer
Maandag t/m Donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.
Vrijdag, Zaterdag en Zondag van 16.00 tot 19.00 uur
Gids
Nederlandstalig
Duur
3 uur
Kosten
Prijs per persoon: 80,00 € (minimum 2 personen) incl rondleiding van 2 uur met Nederlandse gids, een workshop pasta maken en een drankje.
Vanaf 4 personen is er een korting mogelijk.